Hisoria de Balears

Això no té res a veure amb els ecosistemes, però potser t’agradarà aprendre un poc algunes històries sobre ses Illes Balears.

SES GERMANIES!!! (A Mallorca)

Les Germanies va ser la guerra que va ocórrer a Mallorca entre els anys 1521-1522 al segle XXI (segle 21) que s’origina a causa dels nobles, que ocasionaven injustícies com la pujada d’impostos o l’augment de la pobresa. Comença la revolta a Mallorca per la captura dels dos líders agermanats, Joanot Colom i Joanot Crespí. Ells dos varen intentar negociar amb tots els pobles de Mallorca perquè s’unissin a la germania i tots varen acceptar menys el poble d’Alcúdia, que es va negar a participar en la guerra, donant refugi al poble i a la gent d’altres pobles que no volien participar en la guerra. La gent que es refugiava dins la murada d’Alcúdia es feia anomenar “Els Mascarats”. Dos anys després va acabar la guerra de les Germanies de part dels nobles i l’emperador atorga a Alcúdia el títol de “Ciutat Fidelíssima”.

SOLDATS A CABRERA

Fa molt d’anys, durant la guerra de França, varen apressar a l’illa de Cabrera, a més de 40.000 soldats. Espanya volia tornar-li els soldats a França, a Napoleó. Però ell no els volia per “Traïdors a no lluitar fins a la mort” aquest era el jurament que havien acordat abans de començar sa guerra. Així que els varen abandonar a l’illa de Cabrera. Al cap de 4 o 5 anys, moren la majoria i només quedaren 2.000 soldats. Quan dona per finalitzada sa guerra s’enduen als soldats fora de l’illa.