Dades Curioses

Aquí hi podràs trobar dades que inclús pots pensar que són mentida, però aquí només escriurem la veritat.

SARGANTANES BALEARS

Curiosament, les sargantanes balears, són unes espècies que no viuen ni a Menorca ni a Mallorca, viuen a l’illa de Cabrera i a Sa Dragonera. A les dues illes són la mateixa espècie de sargantanes, però segons l’illa, passats molts d’anys aquestes sargantanes han anat evolucionant cadascuna a la seva illa. Les sargantanes de Cabrera no perden sa cua i ses de Dragonera es fan anomenar dracs. D’aquí pren el nom l’illa.

ULL DE SANTA LUCIA

A Mallorca com a altres llocs del món, trobem l’ull de “Santa Lucia” també conegut com a “Ull de Venus”, “Ull de la Verge” o “Ull de Shiva” a Àsia. Es tracta d’un opercle mineralitzat que prové d’un mol·lusc de la família dels “Gasteròpodes turbiniade” que sol fer d’alçada, de llargada 5 mm i 1 cm i mig. Nosaltres aconseguim aquest opercle principalment a ses platges del Coll Baix. Són Serra i sa platja de Sant Joan a Mallorca, normalment a platges de pedra. La part superficial té una base blanca amb una espiral grisa o púrpura en el mig, que a moltes llegendes o religions l’espiral simbolitza un ull d’un deu o un sant, i la cascarà és redundada i pot tenir diferents colors: marro ataronjat, marro beix, marro obscur… el color sol variar molt.

CABRES AL COLL BAIX

A Mallorca hi ha una platja anomenada “Es Coll Baix” On a l’estiu hi arriben un munt de turistes. Però a aquella platja, ses cabres que hi conviuen, aprofiten quan la gent se’n va a la mar per obrir-li ses motxilles i menjar-se el seu menjar.