DADES CURIOSES

SARGANTANES BALEARS!!!

Ses sargantanes balears són una espècie de sargantanes que només hi habiten a l’arxipèlag balear. Curiosament, aquesta raça no hi habita a les illes de Mallorca i Menorca. Aquesta raça sol canviar d’aparença segons l’illa on habiti. A sa Dragonera perden sa cua i es creu que com són a sa dragonera és com són en realitat l’espècie de sargantana balear. A Cabrera no li tenen gens de por a les espècies que habiten ni als humans, gràcies a això s’han acostumat a no espantar-se i amb la llarga del temps debut a aquest costum, s’han modificat genèticament i ja no poden perdre sa cua.

Sargantanes Balears

ULL DE SANTA LLÚCIA

L’ull de santa Llúcia, també conegut com a “Ull de Venus”, “Ull de la Verge” o “Ull de Shiva, és un opercle mineralitzat que prové de l’espècie de caragol “Turbo rugós” que es troba a les mars càlides com la mar mediterrània. A un costat, solen ser blanques amb una espiral de color marro, taronja o gris, l’altre costat sol ser més arredonit i acolorit principalment de colors que van des del taronja pàl·lid fins al color marro obscur.

Ull de Santa Llúcia.

CABRES DEL COLL BAIX!!!

El Coll Baix és una cala a Mallorca on pots trobar moltes espècies diferents d’éssers tant aquàtics com terrestres. Però també hi ha cabres, cabres mallorquines que per l’hivern, mengen el que solen menjar, com l’herba. Però a l’estiu o a finals de la primavera comencen a arribar més turistes a passar el dia amb altre tipus de menjar com snacks, entrepàs, o pastissos, per tant, que les cabres aprofiten quan la gent se’n va a la mar i d’alguna manera obrin ses bosses o motxilles i es mengen el seu menjar, però curiosament rebutgen qualsevol classe de fruites o plantes, es podria dir que a l’estiu canvien l’alimentació.

No obstant això, si les cabres són herbívores i la majoria d’entrepàs que mengen tenen alguna carn o pernil, es podria dir que les cabres mallorquines són omnívores?

Jo crec que mengen snacks com patates fregides per la sal que tenen, ja que totes les cabres necessiten la sal per viure.